Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΩΣ… ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ!

Κινητικότητα επικρατεί στο χώρο του πολιτικού και μεταρρυθμιστικού Κέντρου, όπου αίφνης όλοι προβάλλουν ως… μνηστήρες.
Η χθεσινή συνύπαρξη των Κυριάκου Μητσοτάκη, Σταύρου Θεοδωράκη και Ευάγγελου Βενιζέλου στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παγουλάτου μόνο τυχαία δεν είναι, ενώ συνέπεσε με μια σειρά από άλλα γεγονότα, όπως:
– Την ανεξαρτητοποίηση της Κατερίνας Μάρκου από το Ποτάμι, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να «φωτογραφίζει» συμφωνία της με το ΠΑΣΟΚ και την ίδια να διαψεύδει, σε πρώτο χρόνο, τα σενάρια αυτά.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του Ποταμιού διαψεύδει επίσης τα σενάρια απορρόφησης του κόμματός του από ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή ένταξής του στην Κεντροδεξιά ή την Κεντροαριστερά,
επιμένοντας στην αυτόνομη πορεία.
– Την… νοσταλγία του Παναγιώτη Κουρουμπλή για τη «μεγάλη δημοκρατική παράταξη», στην οποία θέλει να δει τώρα και τους παλιούς συντρόφους του από το ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο τους νέους από τον ΣΥΡΙΖΑ.
– Την απόρριψη της «πρόσκλησης» του Χρήστου Σπίρτζη από τον Κώστα Λαλιώτη για να χορέψουν… τανγκό στην Πλατεία Συντάγματος, με το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να «καρφώνει» τον υπουργό Μεταφορών ότι πλέον στεγάζει τις πολιτικές του φιλοδοξίες στην Κουμουνδούρου και όχι στον σοσιαλισμό, όπως ο ίδιος υποστήριξε.
– Τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μην έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα τη θέση του και πάντως να χαρακτηρίζει μέσω συνεργατών του ως κακόβουλα τα σενάρια που τον θέλουν να προσεγγίζει τη ΝΔ. Πάντως, ο ίδιος είναι φανερά πλέον σε απόσταση από το ΠΑΣΟΚ και το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς.
Σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί το άνοιγμα που επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την καμπάνια για την προσέλκυση νέων μελών στη ΝΔ, η οποία, ωστόσο, έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της «σκιώδους» κυβέρνησής του. Μιας σύνθεσης στην οποία κυριαρχούν τα στελέχη της λαϊκής Δεξιάς, προς απογοήτευση των κεντρώων και των μεταρρυθμιστών που ανέμεναν το νεύμα του αρχηγού της ΝΔ.
Eξάλλου, οι διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς ουδέποτε διακόπηκαν, με στόχο να προχωρήσει το εγχείρημα, το οποίο, σύμφωνα με όσα έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει και η Φώφη Γεννηματά, χωράει όλους όσοι ασπάζονται τις πολιτικές αρχές και αξίες της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και το ραντεβού της με τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει «ανοιχτή» ημερομηνία.

Κοινός τόπος, ύστερα από τη διάψευση των προσδοκιών για άνοιγμα και του Αλέξη Τσίπρα στο Κέντρο μέσω του κυβερνητικού σχήματος που ανακοίνωσε στον ανασχηματισμό, είναι η δημιουργία ενός πολιτικού μπλοκ που θα μπορέσει να αποτελέσει το αντίπαλον δέος του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που η κυβερνώσα παράταξη μάλιστα δείχνει να καταρρέει στις δημοσκοπήσεις.

Toυ Αιμίλιου Περδικάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: