Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

BUSINESS INSIDER: ΟΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ -ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ [ΕΙΚΟΝΕΣ]

ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Την τρίτη και την πέμπτη θέση καταλαμβάνουν αντίστοιχα η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα κερδίζοντας τον τίτλο της «φθηνότερης πόλης της Ευρώπης» σύμφωνα με την κατάταξη που παρουσιάζει το Business Insider.
Σύμφωνα με την έκθεση Glassdoor με τίτλο «Ποιες χώρες στην Ευρώπη προσφέρουν το καλύτερο βιοτικό επίπεδο» υπάρχουν πόλεις που μπορεί να προσφέρουν χαμηλούς μισθούς αλλά αποζημιώνουν τους κατοίκους τους με το χαμηλό κόστος διαβίωσης προφέροντας παράλληλα και ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο,

Αυτές είναι οι επτά πόλεις που αξίζει να ζήσεις σύμφωνα με το Business Insider: 
7.Βαρκελώνη: Η έβδομη πιο πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή της Ε.Ε. Προσελκύει επαγγελματίες και τουρίστες από όλο τον κόσμο αφού το κόστος διαβίωσης εξακολουθεί να είναι χαμηλό σε σύγκριση με τους μισθούς που προσφέρει.

6.Λισαβόνα:Σύμφωνα με το Glassdoor ο μέσος ετήσιος μισθός στην Πορτογαλία είναι περίπου 15.500 ευρώ, αλλά οι χαμηλές δαπάνες διαβίωσης βοηθούν έτσι ώστε τα χρήματα να μη εξαφανίζονται από τη τσέπη των κατοίκων. 

5.Αθήνα: Μπορεί η πόλη να μαστίζεται από τη μεγάλη ανεργία και την προσφυγική κρίση, αλλά αν έχετε μια δουλειά, η Αθήνα αποτελεί μια προσιτή λύση. 

4.Ταλίν:Το κόστος διαβίωσης είναι απίστευτα φθηνός ενώ οι μισθοί είναι σε άνοδο μια και η πόλη αποτελεί την πολιτική και οικονομική πρωτεύουσα της Εσθονίας. 

3.Θεσσαλονίκη:Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι δίπλα στη θάλασσα και αποτελεί ένα σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο για τη χώρα, παρέχοντας πολλές θέσεις εργασίας. Είναι επίσης ένα αξιόλογο τουριστικό μέρος χάρη στα μουσεία και τα ιστορικά μνημεία της.

2.Πόρτο:Σύμφωνα με το Glassdoor η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας είναι περίπου 70% φθηνότερη από την Νέα Υόρκη.

1.Ταρτου:Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Εσθονίας και θεωρείται ως ένα σημαντικό «πνευματικό κεφάλαιο» λόγω του παλαιότερου και του πιο φημισμένου πανεπιστήμιου της χώρας, του Πανεπιστήμιου του Tartu.
Πηγή: businessinsider

Δεν υπάρχουν σχόλια: