Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΤΙ ΞΕΧΝΑΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΛΟΓΟΥΣ

1) Υπενθυμίζουμε στον αλλοπρόσαλλο "Σουλτάνο", ότι ο Άσαντ δεν πολεμά μόνος του. Ότι την τελευταία φορά, που ο ίδιος -και όχι οι πολιτικοί του αντίπαλοι όπως ισχυρίστηκε αργότερα- επιχείρησε να πάρει περισσότερα από τα συμφωνηθέντα και να φέρει τη Ρωσία προ τετελεσμένων με την κατάρριψη αεροσκάφους της, το μετάνιωσε πολύ πικρά.

2) Θυμίζουμε, ότι πριν λίγους μήνες Ρώσοι κατήγγειλαν το ΝΑΤΟ για απόπειρα προβοκάτσιας στη Συρία. Είχαν δώσει στοιχεία ότι έβαφαν αεροσκάφη με σήματα της ρωσικής και Συριακής αεροπορίας. Οι Δυτικοί προσπάθησαν τότε να διασκεδάσουν αυτές τις εντυπώσεις.

3) Η δήθεν αντιπολίτευση, οι ισλαμοφασίστες μισθοφόροι, καταρρέουν. Ο Συριακός στρατός διέλυσε όλες τις άμυνες τους, απελευθερώνοντας τη μια περιοχή μετά την άλλη. Είναι (όπως και ο ISIS) σε δεινή θέση, κι αν δεν επέμβουν τα αφεντικά τους, το 2017 θα λήξει ο πόλεμος νικηφόρα για τον Πρόεδρο Άσαντ.

4) Παρά το ότι οι Κούρδοι δέχτηκαν σφοδρές επιθέσεις από το Τουρκικό πυροβολικό και την αεροπορία, κι ενώ πολεμούν ταυτόχρονα τον ISIS σε τρία μέτωπα (Μοσούλη - Ράκκα - Αλ Μπαμπ), συνεχίζουν τις επιτυχίες.

Σφοδρές μάχες διεξάγονται στη Βόρεια Συρία. Χθες το τουρκικό πυροβολικό έπληξε θέσεις του Συριακού στρατού στη Λαττάκεια. Η ύπουλη επίθεση εξόργισε τόσο τους Σύριους όσο και τους Ρώσους. Σήμερα η Τουρκία κατηγορεί τη Συρία ότι ένα συριακό αεροσκάφος L-39 Albatros χτύπησε τους Τούρκους στην Αλ Μπαμπ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Τούρκοι στρατιώτες. Όμως ο ISIS ισχυρίζεται, ότι σκότωσε αυτός τρεις Τούρκους στρατιωτικούς σήμερα.
Η Συριακή Κυβέρνηση ως τώρα δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία. Με αυτή την αφορμή τουρκικά F-16 παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Συρίας. Οι Τούρκοι δεν κρύβουν πλέον πως στόχος δεν είναι ο ISIS, τον οποίο άλλωστε μέχρι πριν λίγο καιρό υποστήριζαν, αλλά η ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με εδάφη που κατοικούν Κούρδοι σε Συρία και Ιράκ αλλά και το Χαλέπι, το οποίο είναι σημαντικότατο στρατηγικό και οικονομικό κέντρο. Κάποιος Σουλτάνος πάει γυρεύοντας, αφού "ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη".

Ο Ερτογκάν είναι εντελώς αναξιόπιστος. Δεν θα διστάσει να κάνει πόλεμο με όλους. Ιδιαίτερα όταν τα προβλήματα της Τουρκίας εντείνονται λόγω της κακής πολιτικής, της διαφθοράς, και της αφόρητης καταπίεσης, της παραβίασης κάθε ανθρωπίνου δικαιώματος. Αν και η Τουρκία έχει οπλιστεί σαν αστακός, δεν έχει υποδομή ώστε να αντέξει μακροχρόνιες συγκρούσεις σε πολλά μέτωπα. Ότι αξιόλογο έχουν, είναι αγορασμένο από ξένους. Όσο για σύγκρουση με τη Ρωσία, ούτε λόγος. Εδώ "τις τρώει" άνετα από το Ισραήλ. Αν οι Τούρκοι κάνουν το λάθος να περάσουν το όριο, που οι Ρώσοι έβαλαν, θα διαπιστώσουν πως τα αεροπλάνα τους είναι εύκολοι στόχοι για τα ρωσικά αντιαεροπορικά και μαχητικά. Ο Συριακός στρατός έχει αχρησιμοποίητα πάρα πολλά Α/Α συστήματα και ίσως βρει ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσει και αυτά. Αν δεν κάνω λάθος ήδη οι Τούρκοι είχαν χάσει ένα RF-4, όταν δοκίμασαν πριν χρόνια τη Συριακή αεράμυνα. Και τότε δεν υπήρχαν στη Συρία οι S-400.

Νομίζω ότι οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν, γιατί απλά θα συντριβούν. Πάντως οι Σύριοι είναι σε ετοιμότητα. Η Τουρκία έχει ήδη βαλτώσει στην Β. Συρία, ενώ οι απώλειες σε άντρες και υλικό αυξάνονται δραματικά. Οι Κούρδοι είναι αποφασισμένοι να ελευθερωθούν. Έτσι οι Τούρκοι στρατηγοί, πρέπει να έχουν μια δικαιολογία, γιατί χάνουν τόσους στρατιώτες από πολύ λιγότερους Κούρδους μαχητές, που νικάνε χωρίς να έχουν υποστήριξη από πανάκριβα αεροπλάνα και άρματα... 


Γράφει ο mitsos175

Δεν υπάρχουν σχόλια: