Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΈΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ! ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ «ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ» ΑΠΟ ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ: «ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ 18 ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Φαίνεται πως η Τουρκία, ελέω των πολιτικών της, υιοθετεί μια ακροδεξιά και εθνικιστική ρητορική στις σχέσεις της απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, αφού δεν είναι μόνο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και ο επικεφαλής του κόμματος CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που προέβη σε ένα παραλήρημα για τα σύνορα της Τουρκίας.
Μόλις χθες ο Τούρκος Πρόεδρος με δηλώσεις του για τη σημαία της Κύπρου προκαλούσε για μία ακόμα φορά καθώς την αμφισβητούσε ενώ έκανε λόγο για «αίμα Τούρκων ηρώων στο νησί» και λίγο πιο μετά ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επανέφερε σε ομιλία του το θέμα των βραχονησίδων υποστηρίζοντας ότι τα μικρά νησιά του Αιγαίου κατέχονται από την Ελλάδα.
«Θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;» είπε κατά τη διάρκεια,
της ομιλίας του προς τους βουλευτές του κόμματος του θέτοντας το ερώτημα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε (σ.σ. η τουρκική κυβέρνηση). Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε;» αναρωτήθηκε ο Κιλιτσντάρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: