Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ο ΚΛΙΝΤΟΝ «ΞΕΓΥΜΝΩΣΕ» ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ! «ΣΑΝ ΝΑ ΒΓΗΚΑΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΥΧΟΝΤΑ»

Με πολύ υποτιμητικό τρόπο αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε πρόσφατη προεκλογική ομιλία του σε ιδιωτική οικία εν όψει των εκλογών των ΗΠΑ, που τελείωσαν χθες.
Η «Καθημερινή» έφερε στο φως παρασκήνιο από την ομιλία του Κλίντον σε σπίτι υποστηρικτών της συζύγου του στο Ποτόμακ της πολιτείας του Μέριλαντ τον Οκτώβριο του 2015, λίγες μόλις μέρες μετά τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, όταν αναφέρθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως «είναι αντίστοιχης προσέγγισης με τον Τζέρεμι Κόρμπιν», για τον οποίο τόνισε ότι «είναι σαν να βγήκαν έξω και να διάλεξαν τον πρώτο τυχόντα στον δρόμο για να ηγηθεί του βρετανικού Εργατικού Κόμματος».
Ο Κλίντον εξήγησε τη στροφή,
προς τα αριστερά ως «κάτι που αντανακλά –το ίδιο συνέβη και στις ελληνικές εκλογές– το ότι όταν ο κόσμος θεωρεί ότι του την έχουν φέρει και δεν έχει καμία προσδοκία ότι θα γίνει κάτι, απλά θέλουν να τους εκπροσωπήσει ο πιο παράφρων στην αίθουσα».
Η αναφορά του Κλίντον, που έλαβε χώρα λίγες εβδομάδες μετά την ατυχή δημόσια εμφάνισή του με τον Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, έγινε στο πλαίσιο της επικριτικής ανάλυσής του για την οικονομική πολιτική του Μπέρνι Σάντερς. Η λύση για τον Σάντερς, κατά τον Κλίντον, «ήταν απλά να τα πάρουμε από τους εκατομμυριούχους».
Η απομαγνητοφώνηση της ομιλίας δημοσιεύθηκε από τον ιστότοπο WikiLeaks, στο πλαίσιο του φακέλου των mails του Τζον Ποντέστα, πρώην προσωπάρχη του Μπιλ Κλίντον στον Λευκό Οίκο και νυν προέδρου της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: