Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΚΥΛΗΣΕ Ο ΤΕΝΤΖΕΡΗΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ! –ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

ΚΑΙ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ Ο ΤΡΑΜΠ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ 
Και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί εχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αλλάξει το Σύνταγμα ώστε να απαγορεύσει τα μπουρκίνι εφόσον επανεκλεγεί στην προεδρία στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν την άνοιξη του 2017.
Με μια συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα, Σάββατο, στην εφημερίδα La Repubblica, ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καλωσορίζει την άφιξη του Τραμπ στο πάνθεον των ηγετών του λαικισμού.
Ο τέως καβαλιέρε αναγνωρίζει μάλιστα πολλά στοιχεία της δικής του περίπτωση στο πρόσωπο του Αμερικανού μεγιστάνα, καθώς και οι δυο εισέβαλλαν στον κόσμο της πολιτικής, κατευθείαν μέσω των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων και της παρουσίας τους στο τηλεοπτικό τοπίο.
«Υπάρχουν κάποιες προφανείς αναλογίες,
έστω κι αν η ιστορία μου ως επιχειρηματία είναι πολύ διαφορετική απ’ αυτή του Τραμπ, τον οποίο δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να συναντήσω», δηλώνει ο Μπερλουσκόνι και προσθέτει:
«Ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη απ’ όλους τους Αμερικανούς που είχαν κουραστεί από μια παλιά πολιτική, κλεισμένη στον εαυτό της, η οποία είχε καταστεί ανίκανη να ακούει και να καταλαβαίνει».
Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός δίνει επίσης μαθήματα στους πολιτικούς «αποκαλύπτοντας» τους τα αισθήματα του πόπολου, σύμφωνα με την δική του ανάλυση: «Το λάθος να πιστέψει πως η «πολιτική ορθότητα» είναι το μέσον για να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους, χωρίς να καταλαβαίνει ότι οι αληθινά αδύναμοι είναι οι πολίτες που έχουν εξουθενωθεί από το Κράτος, τους φόρους, τη γραφειοκρατία, την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, την ανεργία, τον κίνδυνο της τρομοκρατίας. Και αυτό ισχύει για την Αμερική, όπως και για την Ιταλία και την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: