Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑΣ-ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ένας μαύρος χαρτοφύλακας δεμένος στο χέρι ενός στρατιωτικού βρίσκεται όπου βρίσκεται ο Μπαράκ Ομπάμα όταν δεν είναι στις ΗΠΑ ή στο Air Force One. 
Ο ίδιος μαύρος χαρτοφύλακας θα εμφανιστεί και κατά τη διάρκεια της παραμονής του απερχόμενου προέδρου των  ΗΠΑ στην Αθήνα τις δύο επόμενες ημέρες. 
Πρόκειται για τον χαρτοφύλακα που έχουν στη διάθεσή τους οι ηγέτες των χωρών που έχουν πυρηνικά όπλα και είχαν μαζί τους συνέχεια ο Φρανσουά Ολάντ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν,

Ο χαρτοφύλακας μοιάζει εξωτερικά σαν ένας συνηθισμένος χαρτοφύλακας σαν αυτούς που κρατάνε τα στελέχη των μεγάλων εταιρειών. Δερμάτινη επένδυση και μεταλλικές λεπτομέρειες που δεν προδίδουν σε καμία περίπτωση το περιεχόμενο του. Η μεγάλη διαφορά είναι το λουρί το οποίο χρησιμοποιείται για να δένεται στο χέρι του προσώπου ο οποίος το μεταφέρει. Εκείνοι που το μεταφέρουν προέρχονται πάντα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και είναι από 1 έως 5.

Η χρησιμότητα του χαρτοφύλακα είναι για να δίνεται η εξουσιοδότηση για πυρηνικές επιθέσεις. Αυτό γίνεται όταν ο πρόεδρος βρίσκεται μακριά από τα κέντρα επιχειρήσεων και έτσι μέσα στον χαρτοφύλακα περιλαμβάνονται όλα όσα είναι απαραίτητα για να εξουσιοδοτηθεί η χρήση των πυρηνικών.
Η συγκεκριμένη διαδικασία καθιερώθηκε από το 1962 και την κρίση με τους πυραύλους της Κούβας και από τότε μέχρι και σήμερα ο μαύρος χαρτοφύλακας βρίσκεται όπου βρίσκεται και ο πρόεδρος όταν απουσιάζει από τον  Λευκό Οίκο.
Παρά τα σα δείχνουν οι ταινίες  μέσα στον χαρτοφύλακα δεν υπάρχει κόκκινο κουμπί για την εκτόξευση των πυραύλων. Αντιθέτως υπάρχει μία κάρτα με κωδικούς επιβεβαίωσης, έναν φάκελο με οδηγίες και δύο μαύρα βιβλία. Στο ένα βιβλίο περιλαμβάνονται διαβαθμισμένες πληροφορίες σχετικά με απόρρητες πληροφορίες καταφυγίων για τον πρόεδρο και στο άλλο υπάρχουν  άλλες πληροφορίες για τα πυρηνικά.
Σε ενδεχόμενη πυρηνική σύρραξη ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχοντας μαζί του τον χαρτοφύλακα μπορεί με ένα τηλέφωνο είτε να ενεργοποιήσει τους πυραύλους, είτε να απαντήσει σε χτύπημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: