Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

ΚΙ ΤΟ ΜΟΥ ΖΑΛΑΣ… ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ!

Όλα στην… τύχη και δυστυχώς… και στου Ερντογάν την όρεξη!
Η Χίος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, κάτοικοι και μετανάστες μετρούν τις πληγές τους, το κέντρο φιλοξενίας καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς και η Χρυσή Αυγή αλωνίζει και… επιχαίρει. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας μαλώνει ενώ ο Ερντογάν παραφυλά. Κι ο Μουζάλας… χτενίζεται!
Μέσα στην παρωδία πολιτικής αναξιοπιστίας, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα με την μνημειώδη της ανευθυνότητα και ανικανότητα φέρει ακέραια την ευθύνη για το τεράστιο ανθρωπιστικό δράμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού: Παρουσίασαν την χώρα μας σαν ελκυστικό προορισμό, ενώ ταυτόχρονα ρήμαξαν κάθε σχετική υποδομή που υπήρχε αφήνοντας τους δυστυχείς πρόσφυγες πεταμένους σαν τα σκουπίδια σε νησιά. Άφησαν μόνους και αβοήθητους τους κατοίκους των νησιών, να αντιμετωπίσουν την φασιστική βία της Χρυσής Αυγής και την οργισμένη λόγω εξαθλίωσης , ή πρωτόγονη,
συμπεριφορά μεταναστών και προσφύγων. Την ίδια στιγμή εξακολουθούν να κλαψουρίζουν σαν επαρχιακές πριμαντόνες του ελαφρού θεάτρου και να εκφράζουν την συμπόνια και την συμπαράσταση τους στους… «κατατρεγμένους».
Αποτέλεσμα; Δημιουργήθηκε μια άνευ προηγουμένου εκρηκτική κατάσταση, που ρημάζει την ακριτική χώρα μέρα με τη μέρα – μέχρι να την τινάξει στο αέρα.

Όλα στην… τύχη και δυστυχώς… και στου Ερντογάν την όρεξη!
Γράφει η Αλίκη Χατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: