Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

GUNSMOKE>H ΩΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΑΚΙΩΝ

Ποιος ειναι ο Νεος Διευθυντης της CIA
O άνθρωπος που έχει μπλοκάρει οποιαδήποτε προσπάθεια για έλεγχο της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ
Κι ενώ ο Ομπάμα επιχειρεί να καταγραφεί από την Ιστορία ως ο Μαύρος Κέννεντυ, ο Ντόναλντ Τραμπ μοιράζει τις θέσεις ασφαλείας στα Γεράκια που τον στήριξαν ενώ στο μεταξύ μετά από επικοινωνία που είχε με το Αφεντικό της FORD απέτρεψε την μετεγκατάσταση μιας μονάδας παραγωγής στο Μεξικό.
“Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο με τον φίλο μου τον Μπιλ Φορντ, τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Ford, που μου γνωστοποίησε ότι θα διατηρήσει τη μονάδα του Λίνκολν στο Κεντάκι – όχι στο Μεξικό”, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Τραμπ. Κεντρικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας του ήταν άλλωστε,
η επιστροφή των αμερικανικών εργοστασίων στις ΗΠΑ.
OB-MW145_ford_G_20110303172655
“Ήταν κάτι παραπάνω από πιθανό να αναλάβει την παραγωγή η μονάδα του Καουτιτλάν στο Μεξικό” είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της εταιρείας Κριστίν Μπέικερ.

“Επιβεβαιώσαμε στον εκλεγμένο πρόεδρο ότι η παραγωγή του μικρού SUV της μάρκας Lincoln, που σήμερα συναρμολογούνται στο Λούισβιλ, θα παραμείνει στο Κεντάκι” αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.
Η απόφαση αυτή θεωρείται νίκη για τον Τραμπ, ο οποίος είχε βάλει στο στόχαστρο τις αμερικανικές εταιρείες που μεταφέρουν τις μονάδες παραγωγής τους σε άλλες χώρες – οι δύο κυριότεροι στόχοι του ήταν η Ford και η Apple. Είχε απειλήσει μάλιστα ότι θα επιβάλλει φόρο εισαγωγής 35% για τα οχήματα που κατασκευάζονται στο Μεξικό και κατόπιν εισάγονται στις ΗΠΑ. Το μήνυμά του φαίνεται ότι είχε απήχηση αφού πολλές Πολιτείες με ισχυρή αυτοκινητοβιομηχανία, οι οποίες κατά παράδοση ψήφιζαν το Δημοκρατικό Κόμμα, όπως το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν, σε αυτές τις εκλογές τάχθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους και τον οδήγησαν στη νίκη.
Στο μεταξύ ο Τραμπ τοποθετεί ένα μετά το άλλο τα Γεράκια από τους Ρεπουμπλικανούς που τον στήριξαν σε θέσεις-κλειδιά.
mike-pompeo-cia-director-1479491179
Ετσι, διευθυντής της CIA θα αναλάβει ο άνθρωπος που έχει μπλοκάρει οποιαδήποτε προσπάθεια για έλεγχο της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. Ο Μάικ Πομπέο  είναι αντιπρόσωπος του Κάνσας στο αμερικανικό Κονγκρέσο, ανήκει στο Tea Party και είναι ισόβιο μέλος της National Riffle Association, δηλαδή της Εθνικής Ένωσης Όπλων.
Για υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τζεφ Σέσσιονς.
Με αυτή την επιλογή του ο Τραμπ ανταμείβει έναν πιστό Ρεπουμπλικανό, οι σκληροπυρηνικές και ορισμένες φορές εμπρηστικές δηλώσεις του οποίου για τη μετανάστευση είναι εφάμιλλες των δικών του.
Ο Σέσσιονς αντιτίθεται στη χορήγηση υπηκοότητας στους μη καταγεγραμμένους μετανάστες και ήταν ένας από εκείνους που υποστήριξαν με ενθουσιασμό την υπόσχεση του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ να κατασκευάσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.
U.S. Senator Jeff Sessions speaks to supporters of U.S. Republican presidential candidate Donald Trump after he endorsed Trump at a rally at Madison City Schools Stadium in Madison, Alabama February 28, 2016. REUTERS/Marvin Gentry - RTS8GCO
Βετεράνος του στρατού, ο Σέσσιονς είναι μέλος της Επιτροπής Στρατιωτικών Υπηρεσιών της Γερουσίας και πρόεδρος της υποεπιτροπής Στρατηγικών Δυνάμεων.
Το 1986 έγινε ο δεύτερος υποψήφιος σε διάστημα 50 ετών ο διορισμός του οποίου ως ομοσπονδιακού δικαστή δεν επικυρώθηκε έπειτα από κατηγορίες ότι είχε κάνει ρατσιστικές δηλώσεις. Στις κατηγορίες αυτές περιλαμβάνεται και μαρτυρία ότι το 1986 είχε αποκαλέσει έναν αφρο-αμερικανό εισαγγελέα “αγόρι” (“boy”), κατηγορία την οποία ο ίδιος αρνείται.
Την τριάδα έρχεται να συμπληρώσει ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Μάικλ Φλιν, στον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας.
Ο Φλιν, που συμβούλευε τον Τραμπ σε θέματα εθνικής ασφάλειας κατά την προεκλογική του εκστρατεία, είναι πρώην διοικητής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA) των Ηνωμένων Πολιτειών.
Μάλιστα όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα, ο Φλιν στο διάστημα 2012-14 συναντήθηκε στις 10 Οκτωβρίου με τον Ιμπραήμ Κουρτουλούς και τον Ιλάλ Μουτλού, δύο άτομα του δικτύου των τουρκικών οργανώσεων στις ΗΠΑ που προωθούν την ατζέντα Ερντογάν. Οι δύο αυτοί – ο Μουτλού είναι και εξάδελφος του Ερντογάν – συνδέονται με δίκτυα που είτε χρηματοδοτούνται από την τουρκική κυβέρνηση, είτε έχουν στενές σχέσεις με τον Ερντογάν και το καθεστώς του.
Η αποκάλυψη των συναντήσεων έρχεται μετά από άλλη, την προηγούμενη εβδομάδα, ότι επιχειρηματίας, διευθυντής οικονομικού οργανισμού που ελέγχεται από την τουρκική κυβέρνηση «ενοικίασε» τις υπηρεσίες της δεξαμενής σκέψης που έχει συστήσει ο στρατηγός Φλιν, το Flynn Intel Group, με σκοπό να επηρεάσει το Κογκρέσο.
Την περασμένη εβδομάδα ο Φλιν εκθείαζε δημοσίως τον Ερντογάν και ζητούσε από την αμερικανική κυβέρνηση να εκδώσει τον Γκιουλέν στην Τουρκία. Το γεγονός προκάλεσε υποψίες σε πολλούς αναλυτές καθώς ο Φλιν ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ασχοληθεί με τον Γκιουλέν.
“Χαίρομαι που ο Μάικλ Φλιν θα είναι στο πλευρό μου. Μαζί θα νικήσουμε την ισλαμική τρομοκρατία, θα αντιμετωπίσουμε τις γεωπολιτικές προκλήσεις και θα κρατήσουμε τους Αμερικανούς ασφαλείς», δήλωσε ο Τραμπ.
Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, ο νέος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας θα έχει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο δεδομένης της έλλειψης εμπειρίας του Τραμπ στην εξωτερική πολιτική.

BN-QW107_WHFLYN_GR_20161117211741

Δεν υπάρχουν σχόλια: